Посјета Геодетског друштва Херцег Босна

16.11.2021
image

Представници и чланови Геодетског друштва Херцег Босна су у петак 12.11.2021.године посјетили Републичку управу за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП), којом приликом су обишли просторије Управе.
У конференцијској сали хотела „Сан“ у Лакташима одржан је радни дио посјете коме су присуствовали директорица РУГИПП-а Босиљка Предраговић, представници РУГИПП-а геодетске струке, представници Удружења геодетских инжењера и геометара Републике Српске и 38 представника Геодетског друштва Херцег Босна.
Током радног дијела посјете одржане су презентације о РУГИПП и Друштву, на тему значајнијих активности које су реализоване или су у току.
Директорица РУГИПП-а Босиљка Предраговић је истакла да се залаже за подршку ради унапређења и још боље сарадње обје геодетске управе, али и самих друштава и геодетске струке уопште, јер резултати геодетских радова заиста представљају полазну основу за остале послове из надлежности РУГИПП (оснивање катастра непокретности прије свега). Након радног дијела посјете за госте је уприличен ручак и пригодно дружење.