СА ОДБОРОМ ЗА ДИЈАСПОРУ И СРБЕ У РЕГИОНУ НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ СРБИЈЕ ДОГОВОРЕНА БУДУЋА САРАДЊА С ЦИЉЕМ ЗАШТИТЕ ИМОВИНСКИХ ПРАВА СРБА У ФЕДЕРАЦИЈИ БиХ

02.03.2021
image

Директор Републичке управе за геодетске и имовинско – правне послове (РУГИПП) Босиљка Предраговић, помоћник директора за оснивање и одржавање катастра непокретности Александар Деурић, координатор за рад канцеларија за стручну правну помоћ избјеглим и расељеним лицима из Федерације БиХ Радован Грајић и замјеник координатора Ђорђе Радановић боравили су, 02.03. 2021. године, у радној посјети Одбору за дијаспору и Србе у региону Народне скупштине Србије,  и договорили будућу сарадњу, размјену искустава и информација значајних за стручну правну помоћ лицима која имају имовину на територији Федерације БиХ.

Организатор састанка је предсједник Одбора за дијаспору и Србе у региону Милимир Вујадиновић, а присуствовали су му и директор Комесаријата за избјеглице и миграције Републике Србије Владимир Цуцић, помоћник директора Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Србије Николина Милатовић Поповић, те начелници одјељења и стручних служби релевантних за пружање помоћи лицима која су власници некретнина у Федерацији БиХ.

Тема састанка је сарадња Одбора за дијаспору и Србе у региону Народне скупштине Србије, као и других релевантних институција Републике Србије са РУГИПП-ом, с циљем њиховог ширег укључивања у активности Управе у пружању стручне правне помоћи избјеглим и расељеним Србима са територије Федерације БиХ, а којима је остала имовина на том подручју.

Влада Републике Српске обавезала је РУГИПП да обезбиједи континуитет рада канцеларија за стручну правну помоћ.