РУГИПП ДОМАЋИН 16. РЕГИОНАЛНЕ КОНФЕРЕНЦИЈИЕ О КАТАСТРУ И ИНФРАСТРУКТУРИ ГЕОПРОСТОРНИХ ПОДАТАКА

24.06.2024
image

Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП) организује 16. Регионалну конференцију о катастру и инфраструктри геопросторних података (Конференција) која ће бити одржана 25. и 26. јуна 2024. године у хотелу „Сан“ у Лакташима. На конференцији се очекује преко 100 учесника из земље, региона, Европе и свијета.

Теме конференције подијељене су у три области и то инфраструктура геопросторних података, катастар и геодетска инфраструктура и тржиште непокретности и одрживи развој.

На конференцији биће уприличено и потписивање Споразума о сарадњи (Споразум) између РУГИПП-а и Републичког геодетског завода Републике Србије (РГЗ). Споразум ће потписати директор РУГИПП-а мр Драган Станковић и директор РГЗ-а мр Борко Драшковић.

Овим споразумом предвиђено је да се ради на припреми и реализацији пројеката из области процијене и вођења вриједности непокретности, успостављања и вођења централног адресног регистра, дигиталног архива, премјера, катастра непокретности, основних геодетских радова и других послова из области геодезије и катастра.