КРЧМАР УЧЕСТВОВАО НА ПАНЕЛ ДИСКУСИЈИ У ОКВИРУ САЈМА "БАЊА ЛУКА ЕКСПО 2024"

04.04.2024
image

Помоћник директора за правне, кадровске и опште послове у Републичкој управи за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП) Борис Крчмар учествовао је на панел дискусији о теми "На правом мјесту у право вријеме - како задржати запослене - искуства и мишљења". Панел дискусија одржана је у четвртак 4. априла, другог дана међународног сајма привреде "Бања Лука експо 2024".

Крчмар је на панел дискусији истакао да РУГИПП у континуитету унапређује радне услове и настоји да повећа задовољство радника на начин да радницима обезбјеђује најсавременију геодетску опрему, да улаже у стручна усавршавања запослених као и чланство у међународним геодетским удружењима. Поред тога, у РУГИПП-у је само у току 2023. године запослен 31 радник путем јавног конкурса, а за све раднике у континуитету се обезбјеђује заштита на раду и брине се о њиховом здрављу, додао је Крчмар. 

На панелу је разговарано и о Европском добровољном пензијском фонду, као и о проналаску квалитетног и стручног кадра на тржишту рада али и на који начин задржати квалитетне раднике у реалном и јавном сектору. 

Поред Крчмара, панелисти су били и Здравко Зечевић, извршни директор  Друштва за управљањем Европским  добровољним пензијским фондом а.д Бања Лука,  Предраг Зорић, директор Колектор ЦЦЛ д.о.о. Лакташи и Зоран Шкребић, директор ХИ Дестилација а.д., Теслић, а модератор панела био је Владимир Благојевић, директор Занатско предузетничке коморе регије Бања Лука.