СТАНКОВИЋ РАЗГОВАРАО СА ДИРЕКТОРИЦОМ ПРОЈЕКТА ДЕЛЕФ

31.01.2024
image

Директор Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП) мр Драган Станковић разговарао је данас у Бањалуци са директорицом пројекта „Дигитално унапређење управљања земљиштем за европску будућност Босне и Херцеговине“  (ДЕЛЕФ) Јени Свеневал.

Опредјељеност РУГИПП-а је да се све активности предвиђене пројектом ДЕЛЕФ реализују у складу са дефинисаним планом и да се кроз пројекат ДЕЛЕФ упознамо са најновијим достигнућима у области земљишне администрације и исте примјенимо у раду, истакао је Станковић на састанку.

Станковић је оцијенио да је досадашња сарадња РУГИПП-а са Амбасадом Шведске, Шведском развојном агенцијом (СИДА) и Шведском управом за катрографију, катастар и земљишне књиге Лантматериет била успјешна и истакао да очекује да у будућности она бити додатно унапријеђена.

Директорица пројекта ДЕЛЕФ Јени Свеневал захвалила се на досадашњој сарадњи и постигнутим резултатима у складу са планираном динамиком и истакла да се нада да ће се оваква сарадња наставити током трајања пројекта.

Током прве радне посјете директорице пројекта ДЕЛЕФ РУГИПП-у, одржан је и радни састанак представника РУГУИПП-а, Пореске управе Републике Српске и Града на којем су представљене досадашње активности из области масовне процјене вриједности непокретности.

На радном састанку у РУГИПП-у директорици пројекта ДЕЛЕФ Јени Свеневал помоћник директора за европске интеграције, међународне пројекте и послове тржишта непокретности Јасенко Нединић представио је организациону структуру и надлежности РУГИПП-а, као и план активности по компонентама у оквиру пројекта ДЕЛЕФ.

На крају радне посјете истакнуто је да је од велког значаја да ускоро буду одобрена кредитна средства Свјетске банке за реализацију планираног пројекта, како би уз техничку подршку донаторског пројекта ДЕЛЕФ успјешно био успостављен систем масовне процјене вриједности непокретности у Републици Српској.