ПРЕДСТАВНИЦИ РУГИПП-А НА XVII САВЈЕТОВАЊУ ИЗ ОБЛАСТИ ГРАЂАНСКОГ ПРАВА

26.10.2023
image

Представници Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП) присуствују „XVII Савјетовању из области грађанског права“ које се одржава од 25. до 28. oктобра 2023. gодине на Јахорини.

У уводном обраћању поводом oтварања „XVII Савјетовања из области грађанског права“ присутнима су се, између осталих, обратили Велимир Нинковић, предсједник Управног одбора Удружења судија Републике Српске, Милош Букејловић, министар правде Републике Српске, Јелена Пајић Баштинац, генерални секретар службе предсједника Републике Српске.

На „XVII Савјетовању из области грађанског права“ представљене су теме из грађанско-правне области, међу којима су дискриминација у правосудној пракси, привредна област и актуелна питања стечајног и ликвидационог поступка, затим актуелна судска пракса из области грађанског права. Из области управног права, судија Врховног суда Републике Српске Страхиња Ћурковић одржао је предавање о теми „Излагање на јавни увид података о непокреностима и утврђивање права на непокретностима“.

Организатори „XVII Савјетовања из области грађанског права“ су Удружење судија Републике Српске у сарадњи са Удружењем судија у ФБиХ, Удружењем судија у БиХ, Центрима за едукацију судија и тужилаца у Републици Српској и ФБиХ, Адвокатским коморама Републике Српске и ФБиХ и Правосудном комисијом Брчко Дистрикта.

Предавачи су еминентни правници, судије, универзитетски професори и адвокати, из наше земље и региона.