ОДРЖАНА ВИДЕО КОНФЕРЕНЦИЈА СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ПОРЕСКЕ УПРАВЕ ШВЕДСКЕ

03.12.2020
image

У складу са планираним активностима за имплементацију пилот пројекта Масовне процјене вриједности непокретности одржана је прва видео конференција о теми „Организација и међуинституционална сарадња Државне геодетске управе Краљевине Шведске  Лантматериет и Пореске управе Шведске“.

На конференцији су представници Пореске управе Шведске Малин Квинст,  Јан-Аке Ериксон и Херве Саша Нтунзимана, те експерт из области масовне процјене вриједности непокретности Содерблум  Ханс детаљно представили концепт сарадње ове двије Управе и примјену масовне процјене у Шведској.

Током конференције било је ријечи и о историји масовне процјене вриједности непокретности у Шведској, ангажованим људским ресурсима, ИТ рјешењима, новчаним средствима потребним за примјену масовне процјене, а шведски стручњаци дали су и препоруке за што бољу и ефикаснију сарадњу институција укључених у пројекат.

Констатовано је да су овакав вид едукације и размјене искустава важни и корисни, како би се и у периоду ванредних ситуација изазваних пандемијом вируса корона (COVID-19) одржао континуитет у даљем учењу и напредовању у области масовне процјене.

Конференцији су поред представника радне групе присуствовали и представници Министарства финансија Републике Српске, Пореске управе Републике Српске и општине Лакташи.

Одржана видео конференција  дио је припреме РУГИПП-а и њеног кадра за масовну процјену вриједности непокретности на подручју цијеле Републике Српске, која би требала  услиједити након завршетка пилот пројекта у Бањалуци.