ОДРЖАН САСТАНАК РАДНЕ ГРУПЕ У ВЕЗИ СА ИЗРАДОМ ПРИЈЕДЛОГА ЗАКОНА О ИЗМЈЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О ПРЕМЈЕРУ И КАТАСТРУ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

12.05.2023
image

У Републичкој управи за геодетске и имовинско-правне послове данас је одржан састанак радне групе у вези са израдом Приједлога закона о измјенама  и допунама Закона о премјеру и катастру Републике Српске (Приједлог закона).

Радна група данас је разматрала примједбе, коментаре и сугестије које су  запримљене током јавних расправа, путем протокола и на састанцима са стручним организацијама и радила на изради Приједлога закона.

Наиме, Народна скупштина Републике Српске је на Петој редовној сједници одржаној дана, 08.02.2023. године усвојила Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о премјеру и катастру Републике Српске и донијела Закључак о упућивању овог нацрта закона на јавну расправу, која је спроведена у року од 60 дана.

Сходно наведеном, Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове посредством званичног сајта (www.rgurs.org ), дневних новина и писмених позива благовремено позвала све заинтересоване установе, органе и организације, научне и стручне институције, као и сва заинтересована лица да присуствују јавним расправама које су одржане у Бијељини, Добоју, Источном Новом Сарајеву, Требињу и Лакташима.

Након одржаних јавних расправа и састанака са стручним организацијама договорено је да радна група за израду Приједлога закона буде допуњена са сљедећим члановима: адвокат Горан Широњић и адвокат Срђан Радуљ из Адвокатске коморе Републике Српске, Саша Радосављевић из Друштва геодетских инжењера и геометара Републике Српске, Зоран Гаврић из Привредне коморе Републике Српске и Друштва вјештака геодетске струке и доц. др Сања Туцикешић са Архитектонско-грађевинско-геодетског факултета у Бањалуци.

Свим члановима радне групе биће достављена радна верзија Приједлога закона са данас усаглашеним измјенама.