РУГИПП НА РЕГИОНАЛНОМ САСТАНКУ О ЗЕМЉИШНОЈ УПРАВИ КАО ИНСТРУМЕНТУ ЗА КЛИМАТСКЕ АДАПТАЦИЈЕ И КОНТРОЛУ РИЗИКА ОД ПРИРОДНИХ НЕПОГОДА У БЕЧУ

28.04.2023
image

Представници Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП) учествују  од 26. до 28. априла 2023. године у Регионалном састанку о земљишној управи као инструменту за климатске адаптације и контролу ризика од природних непогода у Бечу, Аустрија, који организује Свјетска банка.

Током дводневне радионице размјењена су искуства регионалних геодетских управа  у процесу адаптације климатских промјена.

Представљене су кључне институције и документи који се баве борбом против климатских промјена  и контролом ризика од природних непогода, те планиране активности и пројекти.

Овај састанак организован је да би представници регионалних влада и други партнери подијелили  искуства из примјене земљишне управе, као и друге геопросторне податке како би подржали иницијативу која циља на адаптацију климатских промјена и контролу ризика од природних непогода.

У састанку учествују в.д. помоћника директора за међународне пројекте, фондове и донације РУГИПП-а  Јасенко Нединић, стручни савјетник за економско - финансијске послове Ђорђе Богојевић и виши стручни сарадник за основне геодетске радове  РУГИПП-а Татјана Сарајлић.