У ЛАКТАШИМА ОДРЖАНА ЗАВРШНА ЈАВНА РАСПРАВА О НАЦРТУ ЗАКОНА О ИЗМЈЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О ПРЕМЈЕРУ И КАТАСТРУ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

23.03.2023
image

Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове организовала је данас у Лакташима јавну расправу о Нацрту закона о измјенама и допунама Закона о премјеру и катастру Републике Српске за бањалучку регију.

Народна скупштина Републике Српске усвојила је на Петој редовној сједници, одржаној 08.02.2023.године Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о премјеру и катастру Републике Српске и донијела закључак да се у року од 60 дана одржи јавна расправа. 

У складу са тим, РУГИПП је организовала у Лакташима, пету, завршну јавну расправу у вези са овим нацртом. РУГИПП је објавила позив за одржавање јавне расправе у Лакташима о Нацрту закона о измјенама и допунама Закона о премјеру и катастру Републике Српске у дневним новинама и на сајту РУГИПП-а и упутила позив за учешће на јавној расправи свим релевантним институцијама и заинтересованим лицима. 

Јавној расправи присуствовали су запослени у подручним јединицама Бањалука, Челинац,  Лакташи, Кнежево, Градишка, Котор Варош, Приједор, Нови Град, Козарска Дубица, Костајница, Рибник, Мркоњић Град, Шипово, те представници приватних геодетских организација, Правобранилаштва Републике Српске, Адвокатске коморе Републике Српске, Oсновног суда Бањалука, Архитектонско – грађевинско – геодетског факултета Универзитета у Бањалуци, Привредне коморе и Пореске управе Републике Српске,  јединица локалних самоуправа и јавних предузећа.