У ИСТОЧНОМ НОВОМ САРАЈЕВУ ОДРЖАНА ЈАВНА РАСПРАВА О НАЦРТУ ЗАКОНА О ИЗМЈЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О ПРЕМЈЕРУ И КАТАСТРУ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

10.03.2023
image

Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове организовала је данас у Источном Новом Сарајеву јавну расправу о Нацрту закона о измјенама и допунама Закона о премјеру и катастру Републике Српске.

Народна скупштина Републике Српске усвојила је на Петој редовној сједници, одржаној 8.2.2023.године Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о премјеру и катастру Републике Српске и донијела закључак да се у року од 60 дана одржи јавна расправа. 

У складу са наведеним, РУГИПП је организовала у Источном Новом Сарајеву трећу у низу јавних расправа у вези са овим нацртом. РУГИПП је објавила позив за одржавање јавне расправе у Источном Новом Сарајеву о Нацрту закона о измјенама и допунама Закона о премјеру и катастру Републике Српске у дневним новинама и на сајту РУГИПП-а и упутила позив за учешће на јавној расправи свим релевантним институцијама и заинтересованим лицима. 

Јавној расправи у Источном Новом Сарајеву присуствовали су запослени у подручним јединицама и канцеларијама РУГИПП-а Источно Ново Сарајево, Пале, Источна Илиџа, Соколац, Власеница, Хан Пијесак, Источни Стари Град, Трново, Рогатица, Вишеград, Чајниче, Рудо, Ново Горажде, Калиновик и Фоча, представници приватних геодетских организација, Правобранилаштва Републике Српске Сједиште замјеника Источно Сарајево, Фоча и Власеница, Адвокатске коморе Републике Српске, јединица локалне самоуправе и јавних предузећа.

Наредни термин одржавања јавне расправе о Нацрту закона о измјенама и допунама Закона о премјеру и катастру одржаће се у уторак, 14.3.2023. године у Требињу, у великој скупштинској сали, улица Вука Караџића број 2, са почетком у 9.00 часова.