ПРЕДСТАВНИЦИ АГЕНЦИЈЕ ЗА КАТАСТАР НЕПОКРЕТНОСТИ РЕПУБЛИКЕ СЈЕВЕРНЕ МАКЕДОНИЈЕ НА ОБУЦИ У РУГИПП-у

12.12.2022
image

Представници Агенције за катастар непокретности Републике Сјеверне Македоније (Агенција) су у периоду од 6. до 9. децембра 2022. године боравили у радној посјети Републичкој управи за геодетске и имовинско правне послове (РУГИПП).

Током посјете, радници РУГИПП-а који су запослени у Одјељењу за архив документације и дигитални архив, као и представници Сектора за међународне пројекте, фондове и донације одржали су обуку за послове успоставе и одржавање Дигиталног архива за седам представника Агенције.

Учесници обуке, који ће бити и директни извршиоци послова на успостави Дигиталног архива Агенције за катастар непокретности Сјеверне Македоније имали су прилику да се упознају са Стратегијом за Дигитални архив, законском основом за успоставу Дигиталног архива, начином планирања и нормирања послова и процесима рада на провођењу активности из Стратегије.

Обука је вршена у просторијама Управе али и у скенер центрима Бања Лука и Лакташи гдје су учесници имали прилику да и сами буду оператери на свим процесима рада.