РУГИПП НА 14. РЕГИОНАЛНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ О КАТАСТАРУ И ИНФРАСТРУКТУРИ ПРОСТОРНИХ ПОДАТАКА У СЛОВЕНИЈИ

22.09.2022
image

В. д. помоћника директора за међународне пројекте, фондове и донације Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП) Јасенко Нединић учествују у раду 14. Регионалне конференције о катастару и инфраструктури просторних података у Велењу и Лашком у Словенији.

Нединић је учеснике конференције упознао са организацијом и надлежностима Управе, те главним активностима на којима она ради.  

Он је нагласио да РУГИПП тренутно ради на успостављању нове и јединствене катастарске евиденције, катастарском премјеру, побољшању Геопортала, DMS-а, е-катастра Републике Српске и е-сервиса и услуга, али и на масовној процјени вриједности непокретности и набавци зграде Архива.

„РУГИПП свe вријеме пружа и подршку провођењу капиталних инвестиција и пројеката у Републици Српској, као што су изградња аутопутева и гасовода, те нови регионални и међународни пројекти. У августу смо започели и нову медијску кампања подизања свијести јавности о активностима и резултатима РУГИПП-а“, појаснио је Нединић.  

У раду 14. Регионалне конференције о катастару и инфраструктури просторних података у Велењу и Лашком у Словенији, која се одржава 21. и 22. септембра 2022. године, учествују и представници Федерације БиХ, Србије, Црне Горе, Хрватске, Сјеверне Македоније, Словеније, Албаније, Холандије, Шведске, Бугарске, Белгије  и САД-а.