ОДРЖАН САСТАНАК ДИРЕКТОРА РУГИПП-а И НАЧЕЛНИКА ОПШТИНЕ КАЛИНОВИК

20.09.2022
image

У сједишту Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП) данас је одржан састанак директора РУГИПП-а Драгана Станковића и начелника општине Калиновик Радомира Сладоје.

На сасатанку је разговарно о оснивању катастра непокретности за катастарске општине на административној територији општине Калиновик за које је у претходном периоду извршен нови премјер, те рјешавању имовинско-правних односа  за реализацију пројеката од значаја за развој општине, као и другим пројектима у којима је РУГИПП учествује.

Станковић је током састанка истакао да ће РУГИПП у наредном периоду формирати Комисије за излагање на јавни увид података о непокретностима с циљем оснивања јединствене евиденције о непокретностима и правима на њима. Оснивање јединствене евиденције о непокретностима кроз поступак излагања на јавни увид података о непокретностима за цијеле катастарске општине је бесплатан за све грађане. Оснивањем новог катастра непокретности грађани и други корисници услуга ће добити тачну и ажурну евиденцију о непокретностима.

Начелник општине Калиновик Радомир Сладоје истакао је да га радује чињеница да ће у наредном периоду бити повећати број катастарских општина у којима ће почети поступак оснивања јединствене евиденције о непокретностима у Калиновику, те изразио задовољство досадашњом сарадњом са менаџментом РУГИПП-а као и са руководством и запосленима у Подручној јединци РУГИПП-а Калиновик.

На састанку је присуствовао и вршилац дужности помоћника директора за оснивање и одржавање катастра непокретности Александар Деурић и замјеник начелника општине Калиновик Ђорђе Сладоје.