ЕКСПРОПРИЈАЦИЈА ЗА АУТОПУТ БАЊАЛУКА-ПРИЈЕДОР ИДЕ ПРЕДВИЂЕНОМ ДИНАМИКОМ

14.09.2022
image

У сједишту Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове данас је одржан састанак на којем је разговарано о тренутном стању рјешавања имовинско-правних односа у поступку екаспропријације за потребе изградње аутопута Бањалука – Приједор.

На састанку је презентовано тренутно стање у вези са рјешеним имовинско-правним односима у поступку експропријације за потребе изградње трасе аутопута Бањалука – Приједор, као и потешкоће на које наилазе водитељи управног поступка.

Вршилац дужности помоћника директора за оснивање и одржавање катастра непокретности Александар Деурић истакао је да тимови које је формирао РУГИПП рјешавају имовинско-правне односе за ову трасу ауто-пута у складу са предвиђеном динамиком.  

На састанку је договорено да се до краја септембра за све преостале предмете одрже расправе и донесу првостепена рјешења за цијелу трасу аутопута Бањалука – Приједор, како би инвеститор могао да започне процедуру потребну за добијање грађевинске дозволе.

Састанку су поред представника РУГИПП-а присуствовали представници кинеске компаније „SDHS CSI“, Правобранилаштва Републике Српске, Министарства саобраћаја и веза Републике Српске, Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске и ЈП Аутопутеви Републике Српске.