РУГИПП И АДВОКАТСКА КОМОРА ПОТПИСАЛИ МЕМОРАНДУМ О САРАДЊИ

23.08.2022
image

Директор Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП) Драган Станковић и предсједник Адвокатске коморе Далибор Мрша, потписали су данас у просторијама РУГИПП-а Меморандум о сарадњи.

Овим меморандумом регулисана су питања постављања привремених заступник у управним поступцима које проводи РУГИПП у складу са Законом о општем управном поступку и осталим материјалним прописима.

Потписивањем овог меморандума РУГИПП и Адвокатска комора желе да на транспарентан начин уреде постављање привремених заступника у управним поступцима чије провођење је у надлежности РУГИПП-а, а у којим поступцима се за привремене заступнике постављају адвокати који су уписани у Именик адвоката Адвокатске коморе Републике Српске, истакао је Станковић.

Овим меморандумом биће регулисана сарадња између Адвокатске коморе и РУГИПП-а у управним поступцима у којима се поставља привремени заступник, изјавио је Далибор Мрша, предсједник Адвокатске коморе.

Потписивање меморандума има за циљ да се обезбиједи економичност и ефикасност провођења управних поступака уз равномјерно учешће адвоката са листе адвоката које сачини Адвокатска комора. Меморандум је закључен на период од доношења закона којим се дефинише предметна област.