ПРЕДСТАВНИЦИ РУГИПП-а НА САВЈЕТОВАЊУ ПРАВНИКА „БУДВАНСКИ ПРАВНИЧКИ ДАНИ“

16.06.2022
image

Представници Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП) присуствовали су XXV јубиларном савјетовању правника „Будвански правнички дани“ на тему „Актуелна питања савременог законодавства и правосуђа“, који су се одржали од 11. до 15. јуна 2022. године у Будви, Црна Гора.

На савјетовању, које је реализовано у организацији Савеза удружења правника Србије и Републике Српске, предавачи су били еминетни стручњаци земаља у региону из различитих области права - професори правних факултета, међу њима и професори Правног факултета Универзитета у Бањалуци, судије, адвокати, нотари, а учествовало је око двије стотине запослених у институцијама извршне, судске и законодавне власти, те другим институцијама, јавним предузећима и привредним друштвима из Републике Српске, Федерације БиХ и Брчко Дистрикта, Србије и Црне Горе.

Обрађено је 25 тема које су се односиле на значајне промјене у правосудном законодавству и судској пракси, актуелна питања извршног, стечајног и нотаријалног права, еволуцију управног права, иновације у кривичном (материјалном и процесном) праву, тенденције у развоју европског и еколошког права, те усаврашавање радног права и социјалног осигурања.