ODRŽANA REDOVNA GENERALNA SKUPŠTINA EUROGEOGRAPHICS-a

18.05.2022
image

Predstavnici Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIPP)  prisustvovali su redovnoj Generalnoj skupštini Eurogeographics-a u Sarajevu od 15. do 17.05.2022. godine, u organizaciji Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

Radi se o jednom od najznačajnih događaja u domenu upravljanja prostornim informacijama koji svake godine tradicionalno okuplja rukovodioce svih evropskih geodetskih uprava, njihove bliske saradnike, kao i važne stručnjake iz oblasti upravljanja prostornim informacijama.

U toku Generalne skupštine  organizovana su tematska predavanja, interaktivne panel sesije, okrugli stolovi, kao i izbor predsjednika i članova upravnog odbora Eurogeographics-a. Takođe, bila je ovo odlična prilika za geodetske institucije iz okruženja da razmjene informacije o planiranim aktivnostima i informacije iz proteklog perioda, te pruže podršku nastavku regionalne saradnje.

Prisustvo skupštini potvrdilo je preko stotinu učesnika iz 38 država.

Eurogeographics je organizacija koja okuplja i povezuje katastarske i kartografske institucije iz Evrope. Trenutno okuplja 66 geodetskih i kartografskih institucija iz 44 države. RUGIPP je punopravan član organizacije Eurogeographics-a.