Posjeta Geodetskog društva Herceg Bosna

16.11.2021
image

Predstavnici i članovi Geodetskog društva Herceg Bosna su u petak 12.11.2021.godine posjetili Republičku upravu za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIPP), kojom prilikom su obišli prostorije Uprave.
U konferencijskoj sali hotela „San“ u Laktašima održan je radni dio posjete kome su prisustvovali direktorica RUGIPP-a Bosiljka Predragović, predstavnici RUGIPP-a geodetske struke, predstavnici Udruženja geodetskih inženjera i geometara Republike Srpske i 38 predstavnika Geodetskog društva Herceg Bosna.
Tokom radnog dijela posjete održane su prezentacije o RUGIPP i Društvu, na temu značajnijih aktivnosti koje su realizovane ili su u toku.
Direktorica RUGIPP-a Bosiljka Predragović je istakla da se zalaže za podršku radi unapređenja i još bolje saradnje obje geodetske uprave, ali i samih društava i geodetske struke uopšte, jer rezultati geodetskih radova zaista predstavljaju polaznu osnovu za ostale poslove iz nadležnosti RUGIPP (osnivanje katastra nepokretnosti prije svega). Nakon radnog dijela posjete za goste je upriličen ručak i prigodno druženje.