RUGIPP DOMAĆIN 16. REGIONALNE KONFERENCIJIE O KATASTRU I INFRASTRUKTURI GEOPROSTORNIH PODATAKA

24.06.2024
image

Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIPP) organizuje 16. Regionalnu konferenciju o katastru i infrastruktri geoprostornih podataka (Konferencija) koja će biti održana 25. i 26. juna 2024. godine u hotelu „San“ u Laktašima. Na konferenciji se očekuje preko 100 učesnika iz zemlje, regiona, Evrope i svijeta.

Teme konferencije podijeljene su u tri oblasti i to infrastruktura geoprostornih podataka, katastar i geodetska infrastruktura i tržište nepokretnosti i održivi razvoj.

Na konferenciji biće upriličeno i potpisivanje Sporazuma o saradnji (Sporazum) između RUGIPP-a i Republičkog geodetskog zavoda Republike Srbije (RGZ). Sporazum će potpisati direktor RUGIPP-a mr Dragan Stanković i direktor RGZ-a mr Borko Drašković.

Ovim sporazumom predviđeno je da se radi na pripremi i realizaciji projekata iz oblasti procijene i vođenja vrijednosti nepokretnosti, uspostavljanja i vođenja centralnog adresnog registra, digitalnog arhiva, premjera, katastra nepokretnosti, osnovnih geodetskih radova i drugih poslova iz oblasti geodezije i katastra.