PREDSTAVNICI RUGIPP-A NA 16. MEĐUNARODNOJ KONFERENCIJI STEPGRAD

17.06.2024
image

Predstavnici Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIPP) prisustvovali su 16. Međunarodnoj konferenciji „Savremena teorija i praksa u graditeljstvu – STEPGRAD“ koja je održana 13. i 14. juna u Banjaluci. 

Organizator i domaćin STEPGRAD-a bio je Arhitektonsko-građevinsko-geodetski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci, a ova konferenicja predstavlja odličnu priliku za razmjenu iskustava i saznanja iz oblasti graditeljstva i geodezije.

Konferencija STEPGRAD je odlična prilika za povezivanja stručnjaka iz regiona i svijeta, eksperata građevinarstva, arhitekture, geodezije i srodnih oblasti.

Studenti i mladi inženjeri imali su priliku da tokom konferencije diskutuju sa iskusnijim članovima akademske i stručne zajednice o savremenim izazovima u graditeljstvu.

Objavljeni radovi pružaju uvid u aktuelno naučno i stručno znanje iz računske mehanike, inženjerskih konstrukcija, građevinskih materijala, saobraćajnica, energetske efikasnosti, urbanizma, arhitekture, istorije arhitekture, geodezije, obrazovanja inženjera, itd. 

Predstavnici RUGIPP-a koji su prisustvovali 16. Međunarodnoj konferenciji „Savremena teorija i praksa u graditeljstvu – STEPGRAD“  su v.d. pomoćnika direktora za geodetske poslove Bojan Ninčić, načelnik Odjeljenja za katastarski premjer i premjer vodova Željana Žugić, šef Područne jedinice Gradiška Aleksandar Lipovac, rukovodilac Odsjeka za katastasrske poslove Darko Bilić, viši stručni saradnik za infrastrukturu geoprostornih podataka Republike Srpske Suzana Vuković, viši stručni saradnik za vođenje i održavanje Centralnog adresnog registra i Registra prostornih jedinica Dejan Rončević i viši stručni saradnik za geodetske poslove Danilo Davidović vss za geodetske poslove.