KRČMAR UČESTVOVAO NA PANEL DISKUSIJI U OKVIRU SAJMA "BANJA LUKA EKSPO 2024"

04.04.2024
image

Pomoćnik direktora za pravne, kadrovske i opšte poslove u Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIPP) Boris Krčmar učestvovao je na panel diskusiji o temi "Na pravom mjestu u pravo vrijeme - kako zadržati zaposlene - iskustva i mišljenja". Panel diskusija održana je u četvrtak 4. aprila, drugog dana međunarodnog sajma privrede "Banja Luka ekspo 2024".

Krčmar je na panel diskusiji istakao da RUGIPP u kontinuitetu unapređuje radne uslove i nastoji da poveća zadovoljstvo radnika na način da radnicima obezbjeđuje najsavremeniju geodetsku opremu, da ulaže u stručna usavršavanja zaposlenih kao i članstvo u međunarodnim geodetskim udruženjima. Pored toga, u RUGIPP-u je samo u toku 2023. godine zaposlen 31 radnik putem javnog konkursa, a za sve radnike u kontinuitetu se obezbjeđuje zaštita na radu i brine se o njihovom zdravlju, dodao je Krčmar. 

Na panelu je razgovarano i o Evropskom dobrovoljnom penzijskom fondu, kao i o pronalasku kvalitetnog i stručnog kadra na tržištu rada ali i na koji način zadržati kvalitetne radnike u realnom i javnom sektoru. 

Pored Krčmara, panelisti su bili i Zdravko Zečević, izvršni direktor  Društva za upravljanjem Evropskim  dobrovoljnim penzijskim fondom a.d Banja Luka,  Predrag Zorić, direktor Kolektor CCL d.o.o. Laktaši i Zoran Škrebić, direktor HI Destilacija a.d., Teslić, a moderator panela bio je Vladimir Blagojević, direktor Zanatsko preduzetničke komore regije Banja Luka.