USVOJEN PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O PREMJERU I KATASTRU REPUBLIKE SRPSKE

28.09.2023
image

Na Petoj redovnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske održane 26, 27. i 28. septembra 2023. godine usvojen je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o premjeru i katastru Republike Srpske.

Direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIPP) mr Dragan Stanković dao je uvodnu i završnu riječ na Petoj redovnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske u vezi sa Prijedlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o premjeru i katastru Republike Srpske čiji je predlagač bila Vlada Republike Srpske, a obrađivač RUGIPP.

Naime, na Petoj posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske održanoj 8. februara 2023. godine usvojen je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o premjeru i katastru Republike Srpske i donesen Zaključak kojim je zadužen RUGIPP da u roku od 60 dana organizuje i sprovede javnu raspravu, budući da se navedenim Nacrtom uređuju pitanja od posebnog značaja za građane i o kojima je neophodno da se konsultuju organi, organizacije, naučne i stručne institucije i zainteresovani građani.

U organizaciji RUGIPP-a, javna rasprava o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o premjeru i katastru Republike Srpske održana je u pet gradova Republike Srpske i to u Bijeljini, Doboju, Istočnom Novom Sarajevu, Trebinju i Laktašima.

Svi dostavljeni prijedlozi i sugestije na Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o premjeru i katastru Republike Srpske su razmotreni, nakon čega je određeni broj istih prihvaćen i ugrađen u tekst Prijedloga zakona, dok pojedini prijedlozi nisu prihvaćeni iz razloga detaljno obrazloženih u Izvještaju o rezultatima javnih rasprava.