U LAKTAŠIMA ODRŽANA ZAVRŠNA JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O PREMJERU I KATASTRU REPUBLIKE SRPSKE

23.03.2023
image

Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove organizovala je danas u Laktašima javnu raspravu o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o premjeru i katastru Republike Srpske za banjalučku regiju.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je na Petoj redovnoj sjednici, održanoj 08.02.2023.godine Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o premjeru i katastru Republike Srpske i donijela zaključak da se u roku od 60 dana održi javna rasprava. 

U skladu sa tim, RUGIPP je organizovala u Laktašima, petu, završnu javnu raspravu u vezi sa ovim nacrtom. RUGIPP je objavila poziv za održavanje javne rasprave u Laktašima o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o premjeru i katastru Republike Srpske u dnevnim novinama i na sajtu RUGIPP-a i uputila poziv za učešće na javnoj raspravi svim relevantnim institucijama i zainteresovanim licima. 

Javnoj raspravi prisustvovali su zaposleni u područnim jedinicama Banjaluka, Čelinac,  Laktaši, Kneževo, Gradiška, Kotor Varoš, Prijedor, Novi Grad, Kozarska Dubica, Kostajnica, Ribnik, Mrkonjić Grad, Šipovo, te predstavnici privatnih geodetskih organizacija, Pravobranilaštva Republike Srpske, Advokatske komore Republike Srpske, Osnovnog suda Banjaluka, Arhitektonsko – građevinsko – geodetskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, Privredne komore i Poreske uprave Republike Srpske,  jedinica lokalnih samouprava i javnih preduzeća.