PREDSTAVNICI RUGIPP-A NA KOPAONIK BIZNIS FORUMU

08.03.2023
image

Predstavnici Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove prisustvuju jubilarnom 30. Kopaonik biznis forumu, koji se održava u periodu od 5. do 8. marta 2023. godine na Kopaoniku.

Ovogodišnji forum usmjeren je na težnju za održivom ekonomijom u neizvjesnim vremenima, velikim izazovima za Srbiju i Zapadni Balkan, kao i poboljšanju učinka srpske privrede kroz analitičke doprinose i dijalog između relevantnih aktera.

Specijalni gost na forumu je Gil Indermit, glavni ekonomista i viši potpredsednik za ekonomiju razvoja Svjetske banke, među gotovo 200 panelista su brojni stručnjaci iz različitih oblasti ekonomije i biznisa, među kojima su Jorgovanka Tabaković, guverner Narodne Banke Srbije, Aleksandar Vlahović, predsjednik Srpske asocijacije ekonomista, Pavle Petrović, predsjednik Fiskalnog savjeta Srbije, Siniša Mali, ministar finansija u Vladi Republike Srbije, njegova ekselencija Pijer Košar, ambasador Francuske u Srbiji, njegova ekselencija Kristofer Hil, ambasador SAD u Srbiji i njena ekselencija Anke Konrad, ambasador Njemačke u Srbiji.  

Tokom trajanja foruma biće održane 33 panel diskusije, kao i plenarne sesije i posebni događaji. Značaju ovog foruma doprinose govornici i učesnici iz zemlje, regiona i svijeta, iz akademske zajednice, uglavnom iz ekonomije, poslovnog menadžmenta i informaciono-komunikacionih tehnologija, politike, finansija i biznisa. Kopaonik biznis forum organizuje Savez ekonomiste Srbije sa partnerima.