ZAVRŠENA OBUKA IZ OBLASTI REGISTRA CIJENA NEPOKRETNOSTI I MASOVNE PROCJENE VRIJEDNOSTI NEPOKRETNOSTI

04.08.2023
image

Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove(RUGIPP), Sektor za evropske integracije, međunarodne projekte i poslove tržišta nepokretnosti organizovao je dana 04.08.2023. godine. u Bijeljini obuku iz oblasti Registar cijena nepokretnosti i masovne procjene vrijednosti nepokretnosti.

Cilj obuke je da učesnici shvate značaj Registra cijena nepokretnosti, te da se što bolje upoznaju sa definicijom i elementima masovne procjene vrijednosti nepokretnosti, kao i sa značajem i koracima iste.

Tokom prezentacije u svom izlaganju na temu masovne procjene vrijednosti nepokretnosti predavač Dejan Rončević je objasnio učesnicima izradu modela za procjenu vrijednosti stanova kroz analizu tržišta, zoniranje i strukturu modela, zatim je predstavio rezultate  i aktivnosti na pilot područjima, kao i prijedlog zakonske osnove, postojeće smjernice i značaj međunarodne saradnje.

Na obuci je prisustvovao i profesor ekonomskog fakulteta u Banjaluci Željko Račić koji je prodiskutovao temu  iz oblasti masovne procjene vrijednosti nepokretnosti zajedno sa predavačem Dejanom Rončevićem i prisutnim učesnicima obuke.

Ovo je ujedno i poslednja obuka iz oblasti Registra cijena nepokretnosti i masovne procjene vrijednosti nepokretnosti koja je  planirana za 2023.godinu.

Na obuci je prisustvovalo 22 učesnika iz područnih jedinica: Bijeljina, Ugljevik, Vlasenica, Milići, Bratunac, Zvornik, Lopare, Srebrenica i područne kancelarije: Osmaci i Skelani.