ОДРЖАНА ОНЛАЈН РАДИОНИЦА У ОКВИРУ ЦИЛАП ПРОЈЕКТА – УСКОРО РЕГИСТАР НЕПОКРЕТНОСТИ

 У оквиру компоненте три ЦИЛАП пројекта 16.07.2020. године одржана је једнодневна онлајн  радионица : Подшка успостави Регистра цијена непокретности и јачање институционалне сарадње са пореском управом.

 

Радионици су присуствовали чланови радних група из Федералне управе за геодетске и имовинско правне послове Федерације Босне и Херцеговине, Републичке управе за геодетске и имовинско правне послове Републике Српске и директорица пројекта Анђа Зимић.

 

Радионица коју је водио Душан Митровић из Геодетске управе Републике Словеније  односила се на активности које су испланиране ЦИЛАП пројектом у текућој години, а како радне групе обје Управе тренутно раде на имплементацији Пилот пројекта Масовне процјене вриједности непокретности, закључено је да је једна од најзначајних ставки формирање Регистра непокретности.

 

 У наредном периоду планиран је теренски попис свих непокретности које се налазе у обухвату Пилот подручја.

 

Стручњаци су дали инструкције и препоруке   за даље извршавање активности за формирање Регистра непокретности и за одређивање вриједносних зона на одабраној локацији користећи податке Регистра цијена и ГИС алате.

 

Све активности у вези са Пилот пројектом масовне процјене вриједности непокретности проводе се кроз Излазну фазу ЦИЛАП пројекта.

 

Пројекат "Изградња капацитета за унапређење земљишне администрације и процедура у Босни и Херцеговини" - ЦИЛАП, је дугорочни пројекат чији је циљ изградња капацитета и пренос знања у циљу повећања ефикасности и поузданости процеса земљишне администрације у Босни и Херцеговини.

 

ЦИЛАП пројекат је планиран, описан и одобрен са циљем да подржи геодетске управе у БиХ током цијелог периода имплементације пројекта регистрације некретнина, а финансира из средстава кредита Свјетске банке.

 

 

 

FaLang translation system by Faboba

Контакт информације

Република Српска
Републичка управа за геодетске
и имовинско-правне послове

Трг Републике Српске бр. 8
78 000 Бања Лука

Тел: +387 51 338 000
Факс: +387 51 318 006


e-mail:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Радно вријеме: пон-пет 07:30-15:30 h