ОДРЖАНЕ ЕДУКАЦИЈЕ У ПРИЈЕДОРУ, ВИШЕГРАДУ, ЗВОРНИКУ, МИЛИЋИМА И МОДРИЧИ

Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП) одржала је у периоду  од 5. јуна до  7. јула 2020. године у Приједору, Вишеграду, Зворнику, Милићима и Модричи  едукације о оснивању и одржавању катастра непокретности, рада првостепених и другостепених стручних сарадника и улози надзора у истим пословима.

 

 

Едукација је организована за запослене у подручним јединицама Приједор, Костајница, Козарска Дубица, Нови Град, Вишеград, Фоча, Рудо, Чајниче, Калиновик,  Зворник, Братунац, Сребреница, Шековићи, Милићи, Власеница, Хан Пијесак, Соколац, Модрича, Шамац и Пелагићево,  предсједнике и геодетске стручњаке који су ангажовани у комисијама за излагање на јавни увид података о непокретностима и утврђивање права на непокретностима у наведеним општинама.

 

Током едукација одржана су предавања у вези са свим фазама оснивања катастра непокретности који подразумијевају припреме за излагање података о непокретностима и израду привремених база података катастра непокретности, утврђивање права у поступку оснивања катастра непокретности и одржавање катастра непокретности.

 

Одржана је и едукација у вези са правилима и процедурама између подручних јединица, комисија за излагање, Сектора за оснивање и одржавање катастра непокретности и Сектора за послове надзора у поступку оснивања катастра непокретности.

 

Такође, представљена је примјена важећих законских прописа у поступку оснивања катастра непокретности, као и примјена новог Закона о узурпацијама и добровољачким компетенцијама.

 

Члан едукационог тима била је и директор РУГИПП-а Босиљка Предраговић, а остали чланови едукационог тима су запослени на руководећим радним мјестима у Републичкој управи за геодетске и имовинско-правне послове.

 

 ГАЛЕРИЈА СЛИКА 

 

 

 

FaLang translation system by Faboba

Контакт информације

Република Српска
Републичка управа за геодетске
и имовинско-правне послове

Трг Републике Српске бр. 8
78 000 Бања Лука

Тел: +387 51 338 000
Факс: +387 51 318 006


e-mail:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Радно вријеме: пон-пет 07:30-15:30 h