ОДРЖАНА ЕДУКАЦИЈА У ПРИЈЕДОРУ

Републичка управе за геодетске и имовинско – правне послове (РУГИПП) одржала је 5. и 6. јуна 2020. године у Приједору едукацију о оснивању и одржавању катастра непокретности, раду првостепених и другостепених стручних сарадника и улози надзора у истим пословима.

 

Едукација је организована за запослене у подручним јединицама Приједор, Костајница, Козарска Дубица и Нови Град, шефове подручних јединица, предсједнике комисија за излагање на јавни увид података о непокретностима и геодетске стручњаке који су ангажовани у комисијама, као и све више стручне сараднике за имовинско – правне послове из сваке подручне јединице.

 

Током дводневне едукације одржана су предавања о свим фазама оснивања катастра непокретности који подразумијевају припреме за излагање података о непокретностима и израду привремених база података катастра непокретности,  поступак оснивања катастра непокретности и геодетско-техничке радове у поступку оснивања катастра непокретности, као и  ажурно, тачно и сигурно одржавање катастра непокретности.

 

Представљен је и однос у поступку оснивања катастра непокретности између подручних јединица комисија за излагање, Сектора за оснивање и одржавање катастра непокретности и Сектора за послове надзора.

 

Такође, представљена је и примјена новог закона о узурпацијама и добровољачким компетенцијама и примјена прописа који регулишу поступке експропријације.

 

Члан едукационог тима била је и директор РУГИПП-а Босиљка Предраговић, а остали чланови едукационог тима запослени су на руководећим радним мјестима у РУГИПП-у. 

 

 

 

FaLang translation system by Faboba

Контакт информације

Република Српска
Републичка управа за геодетске
и имовинско-правне послове

Трг Републике Српске бр. 8
78 000 Бања Лука

Тел: +387 51 338 000
Факс: +387 51 318 006


e-mail:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Радно вријеме: пон-пет 07:30-15:30 h