ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О САРАДЊИ СА ЕКОНОМСКИМ ФАКУЛТЕТОМ

Директор Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове /РУГИПП/ Босиљка Предраговић и декан Економског факултета Универзитета у Бањалуци Станко Станић потписали су 11. децембра 2019. године у Бањалуци Споразум о сарадњи РУГИПП-а и Економског факултета.

 

 

Споразумом се између осталог предвиђа извођење практичне наставе за потребе студената, обављање стручне праксе студената свих циклуса студија у РУГИПП-у, сарадњу научног и стручног особља, сарадњу на рјешавању конкретних стручних задатака, као и заједничку реализацију научних и стручних истраживања.

 

Обраћајући се присутнима на свечаности потписивања Споразума директор РУГИПП-а је изјавила да РУГИПП другу годину заредом наставља добру праксу сарадње са факултетима у Српској.

 

Предраговићева сматра да је свршеним студентима Економског факултета занимљив економско-финансијски сектор РУГИПП-а, јер ту могу да виде на који начин једна самостална управа обавља такву врсту послова.

 

"Прије три године увели смо регистар цијена непокретности као јавни, што је и основ да започнемо пилот-пројекат масовне процјене вриједности некретнина као најправичнији систем разреза пореза у једној земљи. Ту ће нам требати економисти", рекла је Предраговићева.

 

Декан Економског факултета Универзитета у Бањалуци Станко Станић сматра да ће студенти имати користи од стручне праксе у РУГИПП-у јер ће ту усавршавати оно што теоријски науче на факултету.

 

"Руководство РУГИПП-а ће сигурно препознати студенте који су спремни за иновације у послу, те их као добар кадар препоручити за запослење у Управи", рекао је Станић.

 

Станић је истакао да овај факултет наредне године обиљежава 45 година рада, те ће на прољеће организовати значајну међународну конференцију о теми "Стратегија развоја Републике Српске у савременим условима", те ће позвати РУГИПП да учествује у организацији и реализацији.

 

 

ГАЛЕРИЈА СЛИКА 

 

 

 

FaLang translation system by Faboba

Контакт информације

Република Српска
Републичка управа за геодетске
и имовинско-правне послове

Трг Републике Српске бр. 8
78 000 Бања Лука

Тел: +387 51 338 000
Факс: +387 51 318 006


e-mail:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Радно вријеме: пон-пет 07:30-15:30 h