ПОДАЦИ О ГЕОЛОШКИМ СТАЊИМА И ПОЈАВАМА УСКОРО НА ГЕОПОРТАЛУ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

 

Представници Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП) и Републичког завода за геолошка истраживања (Геолошки завод) разговарали су 29. новембра 2019. године у Бањалуци о могућностима уступања података о геолошким стањима и појавама на подручју Републике Српске, њиховог усклађивања са принципима Инспајер директиве Европске уније и објаве на Геопорталу Републике Српске.

 

 

На састанку је утврђено да постоји заинтересованост, али и могућност сарадње између РУГИПП-а и Геолошког завода, а договорени су и наредни кораци за израду нацрта споразума о сарадњи и размјени података, хармонизацији геоподатака и изради геосервиса.

 

Представници двије институције разговарали су и уопште о активностима РУГИПП-а у области Инфраструктуре геопросторних података Републике Српске, те могућностима Геопортала Републике Српске.  

 

Подсјећамо, у складу са Законом о премјеру и катастру Републике Српске РУГИПП је носилац активности на успостављању Инфраструктуре геопросторних података Републике Српске и одржавању Геопортала Републике Српске.

 

На Геопорталу Републике Српске се приказују подаци из надлежности различитих субјеката, првенствено РУГИПП-а, али и између осталих и Геолошког завода, који је носилац података о геолошким стањима и појавама на подручју Републике Српске.

 

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

FaLang translation system by Faboba

Контакт информације

Република Српска
Републичка управа за геодетске
и имовинско-правне послове

Трг Републике Српске бр. 8
78 000 Бања Лука

Тел: +387 51 338 000
Факс: +387 51 318 006


e-mail:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Радно вријеме: пон-пет 07:30-15:30 h