СТУДИЈСКА ПОСЈЕТА ГЕОДЕТСКОЈ УПРАВИ РЕПУБЛИКЕ СЛОВЕНИЈЕ

 

Представници Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП), заједно са представницима неколико републичких институција и Града Бањалукa, боравили  су од 2. до 4. децембра 2019. године у студијској посјети Геодетској управи Републике Словеније.

 

 

Студијска посјета је организована с циљем детаљног упознавања система масовне процјене вриједности непокретности.

 

Током студијске посјете, разговарано је о елементима масовне процјене вриједности непокретности, организационим аспектима и људским ресурсима, законској регулативи и оквиру за масовну процјену вриједности непокретности, концепту модела у Словенији и кључним параметрима за вриједност, а представници РУГИПП-а су имали увид и у Регистар цијена „Тргоскоп“.  

 

Уводно предавање за учеснике студијске посјете одржао је директор  Геодетске управе Републике Словеније Томаж Петек, док је презентације, предавања и практичне вјежбе припремио директор Одјељења за масовну процјену вриједности непокретности Душан Митровић са сарадницима.  

 

Студијска посјета Геодетској управи Републике Словеније организована је у оквиру реализације шведског донаторског пројекта за унапређење земљишне администрације у БиХ ЦИЛАП, а осим представника РУГИПП-а у Словенији су били и представници Министарства финансија Републике Српске, Пореске управе Републике Српске, Завода за статистику Републике Српске и Града Бањалука.

 

Студијска посјета Геодетској управи Републике Словеније подразумијевала је стручну едукација на тему масовне процјене вриједности непокретности којој су присуствовали чланови радне групе РУГИПП-а за имплементацију ЦИЛАП пројекта и посјету делегације институција Републике Српске која је осим словеначке Геодетске управе обухватала и посјету министарствима у Влади Словеније.

 

Делегацију институција Републике Српске предводили су помоћник директора РУГИПП-а за нормативне послове, европске интеграције и међународне пројекте Јасенко Нединић, савјетник министра финансија Републике Српске Сњежана Келечевић, начелник Подручне јединице Бањалука Пореске управе Републике Српске Жељко Вучић и начелник Одјељења за финансије у Градској управи Бањалука Божана Шљивар.

 

У студијској посјети Геодетској управи Републике Словеније од 2. до 4. децембра 2019. године били су и представници Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове и других ентитетских институција Федерације БиХ.

 

 

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

 

 

 

FaLang translation system by Faboba

Контакт информације

Република Српска
Републичка управа за геодетске
и имовинско-правне послове

Трг Републике Српске бр. 8
78 000 Бања Лука

Тел: +387 51 338 000
Факс: +387 51 318 006


e-mail:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Радно вријеме: пон-пет 07:30-15:30 h