САРАДЊА РУГИПП-а И УПРАВЕ ЗА НЕКРЕТНИНЕ ЦРНЕ ГОРЕ

 

Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП) уступиће софтверско рјешење за вођење регистра цијена непокретности Управи за некретнине Црне Горе како би регистар какав се води у Републици Српској био успостављен и на подручју Црне Горе.

 

 

Уговор о регулисању начина испоруке и услова кориштења софтверског рјешења за вођење Регистра цијена непокретности Републике Српске потписали су данас, 6. јуна 2019. године у Бањалуци, директор РУГИПП-а  Босиљка Предраговић и директор Управе за некретнине Црне ГореДраган Ковачевић.

 

Уговор је потписан на основу закључка Владе Републике Српске о уступању наведеног Управи за некретнине Црне Горе.   

 

Софтверско рјешење за Регистар цијена непокретности Републике Српске РУГИПП је добио захваљујући шведском донаторском пројекту за унапређење земљишне администрације у БиХ ЦИЛАП. 

 

Подсјећамо да Регистар цијена непокретности Републике Српске води РУГИПП, а да регистар садржи податке који се односе на цијену, површину, приближну локацију и врсту непокретности. Регистру цијена непокретности могуће је приступити путем интернет странце РУГИПП-а www.rgurs.org.  

 

На основу података Регистра цијена непокретности израђују се планови и извјештаји неопходни за праћење тржишта и процјену вриједности непокретности за потребе становништва, банака, инвеститора, процијенитеља, те друге јавне сврхе одређене законом као што су експропријације, порез на насљеђе и поклон, креирање политике употребе земљишта, хипотекарни кредити, а све у сврху обезбјеђења транспарентног и стабилног тржишта непокретности.  

 

РУГИПП и Управа за некретнине Црне Горе успјешно сарађују и на заједничким регионалним пројектима, а прије данашњег потписивања уговора директори управа разговарали су и о другим активностима у области земљишне администрације.

 

 

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

FaLang translation system by Faboba

Контакт информације

Република Српска
Републичка управа за геодетске
и имовинско-правне послове

Трг Републике Српске бр. 8
78 000 Бања Лука

Тел: +387 51 338 000
Факс: +387 51 318 006


e-mail:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Радно вријеме: пон-пет 07:30-15:30 h