ЗАВРШНА РАДИОНИЦА „SPATIAL“ ПРОЈЕКТА

Директор Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП) Босиљка Предраговић, помоћник директора за информационе технологије катастра непокретности Станко Свитлица и координатор „SPATIAL“ пројекта за Републику Српску Зоран Миловановић присуствовали су 12. и 13. марта 2019. године у Подгорици завршној регионалној радионици SPATIAL пројекта.

 

Радионица је одржана с циљем сагледавања постигнутих резултата током реализације пројекта у протеклих 27 мјесеци, те будуће сарадње корисника пројекта са Агенцијом за катастар, земљишну администрацију и картирање Холандије кроз реализацију SPATIAL II.

 

SPATIAL је пројекат Владе Холандије под окриљем програма МАTRA, који подржава и надзире Катастар Холандије. Циљ пројекта је јачање професионалних капацитета, те унапређење процеса и система везаних за приступ и коришћење геопросторних података и информација. Смисао самог програма МАTRA је допринос друштвеним трансформацијама у области владавине права и подршка БиХ у процесу приступања Европској унији.

 

Завршној, четвртој по реду радионици SPATIAL пројекта, осим представника РУГИПП-а присуствовали су представници још пет регионалних геодетско-катастарских управа, представници Управе за некретнине Црне Горе као домаћини радионице, те менаџмент тим  пројекта SPATIAL.

 

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

FaLang translation system by Faboba

Контакт информације

Република Српска
Републичка управа за геодетске
и имовинско-правне послове

Трг Републике Српске бр. 8
78 000 Бања Лука

Тел: +387 51 338 000
Факс: +387 51 318 006


e-mail:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Радно вријеме: пон-пет 07:30-15:30 h