ОДРЖАНА РАДИОНИЦА О РАЗВОЈУ ЉУДСКИХ РЕСУРСА

Представници Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП) присуствовали су од 2. до 4. априла 2019. године у Мостару, радионици о унапређењу до сада постигнутих резултата у области људских ресурса и изради стратешких докумената у овој области.

 

 

Радионица је одржана у организацији шведског донаторског пројекта за унапређење земљишне администрације у БиХ ЦИЛАП и норвешког донаторског пројекта, као подршка развоју капацитета у области људских ресурса у геодетским управама у БиХ.   

 

Радионицу су водили директор одјељења за људске ресурсе норвешке управе за картографију (Картверкет) Ханс Петер Карлсен и савјетник у истом одјељењу Ане Кристин Фриволд, а осим представника РУГИПП-а радионици су присуствовали и представници Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове (ФГУ).

 

Током радионице,  представљене су праксе норвешке управе за картографију у области људских ресурса, док су учесници радионице одржали презентације и евалуације тренутног стања у области људских ресурса у РУГИПП-у и ФГУ примјеном шест парадокса и вјежбом за стратешко управљање компетенцијама.  

 

Заједнички је оцијењено да је радионица била корисна, а да би у наредном периоду требало организовати још неколико радионица о људским ресурсима и управљању конфликтима.

 

У том смислу, закључено је и да би било добро да норвешки стручњаци посјете РУГИПП како би на основу анализе тренутног стања дали препоруке за даље унапређење људских ресурса. 

 

 

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

FaLang translation system by Faboba

Контакт информације

Република Српска
Републичка управа за геодетске
и имовинско-правне послове

Трг Републике Српске бр. 8
78 000 Бања Лука

Тел: +387 51 338 000
Факс: +387 51 318 006


e-mail:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Радно вријеме: пон-пет 07:30-15:30 h