ОДРЖАН САСТАНАК НАЦИОНАЛНИХ КООРДИНАТОРА ИМПУЛС ПРОЈЕКТА

 

На састанку националних координатора ИМПУЛС пројекта који је одржан у периоду 16-17.јануар 2019. године у Јевлу у Шведској одлучено је да се пројекат продужи за шест мјесци, односно до краја 2019 године.

 

 

ИМПУЛС пројекат је донаторски пројекат Владе Краљевине Шведске којим се пружа  техничка и финансијска подршка националним катастарским и картографским институцијама Западног Балкана да свој пословање и развој у домену инфраструктуре просторних података прилагоде „INSPIRE“ директиви Европске Уније.

 

Намјера је да се продужењем трајања пројекта допринесе реализацији започетих активности  на припреми и разради подзаконског правног оквира за инфраструкутуру геопросториних података Републике Српске (ИГПРС), изради Регистра субјеката ИГПРС, развијању геопортала Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове и изради веб сервиса геопортала.

 

У наредном периоду планирано је одржавање националне радионице о значају и бенефитима за кориснике геопросториних података у систему повезаних и стандардизованих процедура производње, размјене и дистрибуције геопросториних података преко јединствене приступне тачке геопортала Репувлике Српске.

 

Осим Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове Републике Српске у реализацији ИМПУЛС пројекта учествују и геодетске управе из Федерације БиХ, Србије, Македоније, Црне Горе, Албаније и Косова.

FaLang translation system by Faboba

Контакт информације

Република Српска
Републичка управа за геодетске
и имовинско-правне послове

Трг Републике Српске бр. 8
78 000 Бања Лука

Тел: +387 51 338 000
Факс: +387 51 318 006


e-mail:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Радно вријеме: пон-пет 07:30-15:30 h