АДРЕСНИ РЕГИСТАР ДОБИО ПОХВАЛЕ ПРЕДСЈЕДНИШТВА САВЕЗА ОПШТИНА И ГРАДОВА

 

Савез општина и градова Републике Српске подржао је активности Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП) и шведског донаторског пројекта за унапређење земљишне администрације у БиХ (ЦИЛАП) на успостављању адресног регистра у свим локалним заједницама у Српској.

 

 

Током 64. редовне сједнице чланови Предсједништва Савеза општина и градова Републике Српске захвалили су РУГИПП-у и шведској Влади због великог пројекта увезивања адреса са другим геопросторним подацима у дигиталној форми.

 

Након презентације о адресном регистру коју су одржали представници РУГИПП-а и ЦИЛАП пројекта чланови Предсједништва Савеза општина и градова на сједници у Бањалуци закључили су да се свим општинама и градовима у Српској које још нису успоставиле адресни регистар сугерише интензивнији рад.

 

Током презентације пред првим људима локалних заједница у Српској координатор РУГИПП-а за ЦИЛАП пројекат Стојан Јунгић нагласио је да би све адресе у Српској половином наредне године требале бити јавно доступне у Централном адресном регистру који води РУГИПП.

 

Он је нагласио да је неопходно да све јединице локалне самоуправе у Српској озбиљно схвате значај адресног регистра због лакшег лоцирања грађана, утврђивања њиховог пребивалишта, достављања пошиљки, интервенција ватрогасне, медицинске и других служби на терену.

 

„Треба имати у виду да адресни регистар превазилази форму дигитализовања адреса и елиминације бб кућних бројева те да га увезујемо са другим електронским сервисима које РУГИПП води као што је еКатастар, еГрунтовница или електронска књига уложених уговора“, истакао је Јунгић.

 

Сарадник на ЦИЛАП пројекту Дејан Јеремић представио је члановима Предсједништва Савеза општина и градова досадашње резултате на успостављању адресног регистра појединачно у локалним заједницама.

 

Он је похвалио постигнуте резултате у Требињу, Бањалуци, Источном Новом Сарајеву, Источној Илиџи, Пелагићеву, али и нагласио да потешкоћа има у Зворнику, Приједору, Бијељини, Палама, Мркоњић Граду, Шамцу, Љубињу, Вишеграду и Сребреници.

 

ГАЛЕРИЈА СЛИКА 

FaLang translation system by Faboba

Контакт информације

Република Српска
Републичка управа за геодетске
и имовинско-правне послове

Трг Републике Српске бр. 8
78 000 Бања Лука

Тел: +387 51 338 000
Факс: +387 51 318 006


e-mail:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Радно вријеме: пон-пет 07:30-15:30 h