САРАДЊА СА ДРУШТВОМ ГЕОДЕТСКИХ ИНЖЕЊЕРА И ГЕОМЕТАРА

Помоћник директора Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП) за геодетске послове Рајко Божић и предсједник Друштва геодетских инжeњера и геометара Републике Српске Душко Никић потписали су 13. октобра 2018. године на Јахорини протокол о сарaдњи између РУГИПП-а и Друштва геодетских инжењера и геометара Републике Српске.

Протокол је потписан с циљем унапређења и развоја геодетске струке што је од изузетног значаја за  све грађане Српске, а када су у питању послови из важне области као што је геодезија.

 

Према овом протоколу, конкретна сарадња РУГИПП-а и Друштва ће се огледати у организовању стручних савјетовања и семинара, организацији и учешћу на међународним савјетовањима и семинарима, сарадњи код  издавања стручног часописа, те размјени искустава у вези са конкретним проблемима у области геодезије.

 

Сарадњом би требало да се постигну што бољи резултати у изради и примјени законских и подзаконских аката, те нивоу стручних знања и искустава у области геодезије.

 

Потписивање протокола о сарадњи уприличено је током дводневног стручног скупа чланова Друштва геодетских инжењера и геометара које је одржан уз подршку РУГИПП-а на Јахорини. 

 

С циљем развоја геодетске струке, али и ефикаснијег рјешавања имовинско-правних односа, те уопште бољег пружања услуга грађанима, осим са Друштвом геодетских инжењера и геометара, РУГИПП има потписане протоколе о сарадњи са Архитектонско-грађевинско-геодетским и Правним факултетом Универзитета у Бањалуци.

 

Галерија слика

FaLang translation system by Faboba

Контакт информације

Република Српска
Републичка управа за геодетске
и имовинско-правне послове

Трг Републике Српске бр. 8
78 000 Бања Лука

Тел: +387 51 338 000
Факс: +387 51 318 006


e-mail:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Радно вријеме: пон-пет 07:30-15:30 h