ОТВОРЕНА НОВА ШАЛТЕР САЛА У ПОДРУЧНОЈ ЈЕДИНИЦИ БАЊА ЛУКА

 

 Директор Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП) Босиљка Предраговић данас је званично отворила нову шалтер салу у Подручној јединици Бања Лука.

 

 

За реконструкцију простора за потреба нове шалтер сале издвојено је 155 хиљада конвертибилних марака, а средства за ове намјене су обезбијеђена из намјенских средстава РУГИПП-а и кредитних средстава Свјетске банке у оквиру пројекта „Регистрација некретнина“ који имплементира ова Управа. Ова инвестиција предвиђена је Планом послова премјера и оснивања катастра непокретности за 2018. годину који је донијела Влада Републике Српске.

 

Подручна јединица Бања Лука је највећа од укупно 47 подручних јединица колико има у свом саставу Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове, које се налазе широм Републике Српске у свим јединицама локалне самоуправе.

 

Након свеобухватне анализе рада утврђено је да Подручна јединица Бања Лука у току календарске године заприми преко сто хиљада захтјева. Као једна од мјера за побољшање рада подручне јединице планирано је проширење и модернизација шалтер сале.

 

Отварањем нове шалтер сале грађани ће моћи да на бржи и једноставнији начи остваре своја права из дјелокруга рада Подручне јединице Бања Лука.

 

У претходном периоду било је у функцији пет шалтера, док нова сала има 12 шалтера за рад са странкама како би се смањиле гужве и чекање грађана и других корисника наших услуга.

 

Ово је први корак у реализацију оваквих пројеката и у другим подручним јединицама РУГИПП-а, у скалду са потребама које свака подручна јединица има на основу запримљених захтјева у току године.

 

Отварањем нове шалтер сале одвојен је улаз за странке од улаза у управни дио зграде. У протеклом периоду странке су имале могућност да поред шалтера за рад са странкама приступају и канцеларијама референата који раде на рјешавању управних предмета, што је остављало могућност за разне малверзације и злоупотребе. Отварањем нове шалтер сале и раздвајањем улаза то више неће бити могуће.

 

Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове улаже велике напоре и сва расположива средства да буде што више на услузи грађанима  и транспарентна у свом раду, као и да смањи ниво корупције и врати повјерење грађана у ову институцију.

 

Галерија слика

FaLang translation system by Faboba

Контакт информације

Република Српска
Републичка управа за геодетске
и имовинско-правне послове

Трг Републике Српске бр. 8
78 000 Бања Лука

Тел: +387 51 338 000
Факс: +387 51 318 006


e-mail:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Радно вријеме: пон-пет 07:30-15:30 h