СУДИЈЕ УПОЗНАТЕ С ПРИМЈЕНОМ ПРОПИСА У ОСНИВАЊУ КАТАСТРА НЕПОКРЕТНОСТИ

Начелник Одјељења за другостепени поступак у оснивању и одржавању катастра непокретности у Републичкој управи за геодетске и имовинско-правне послове Миленко Сарић одржао је 4. јуна 2018. године у Бањалуци предавање о примјени материјалних прописа у поступку оснивања катастра непокретности.

 

Предавање је одржано у оквиру семинара за судије, адвокате и представнике Правобранилаштва Српске из грађанскоправне области - Закон о премјеру и катастру Републике Српске, који је организовао Центар за едукацију судија и јавних тужилаца у Републици Српској.

 

У свом излагању Сарић се, осим на Закон о премјеру и катастру Републике Српске, осврнуо и на примјену осталих материјалних прописа у поступку оснивања катастра непокретности, са акцентом на Закон о стварним правима и Закон о узурпацији.

 

Сарић је говорио и о примјени Закона о приватизацији државног капитала у предузећима, нарочито члану 8а који кроз директну надлежност примјењује Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове.

 

На семинару је учествовало oко осамдесет судија, адвоката и представника Правобранилаштва из цијеле Републике Српске.  

 

Осим Сарића, предавач на семинару је била и судија Окружног суда у Бањалуци Невенка Митрић која је говорила о примјени Закона о премјеру и катастру Републике Српске у судској пракси.

FaLang translation system by Faboba

Контакт информације

Република Српска
Републичка управа за геодетске
и имовинско-правне послове

Трг Републике Српске бр. 8
78 000 Бања Лука

Тел: +387 51 338 000
Факс: +387 51 318 006


e-mail:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Радно вријеме: пон-пет 07:30-15:30 h