РУГИПП ПОТПИСАЛА УГОВОР ЗА НОВИ ДОНАТОРСКИ ПРОЈЕКАТ

Директори ентитетских управа за геодетске и имовинско-правне послове Босиљка Предраговић и Жељко Обрадовић и директор сектора за међународну сарадњу Управе за катастар и картографију Краљевине Норвешке Хелге Онсурд 18.4.2018. године у Ослу потписали су уговор о институционалној сарадњи на имплементацији донаторског пројекта.

 

 

За реализацију пројекта управама за геодетске и имовинско-правне послове Републике Српске и Федерације БиХ додијељен је грант у износу од 6 милиона норвешких круна који је обезбиједила Влада Краљевине Норвешке. Предвиђено вријеме за имплеметацију пројекта је од априла 2018. године до октобра 2020.године.

 

Нови донаторски пројекат представља наставак подршке Владе Норвешке, која путем Управе за катастар и картографију пружа подршку земљама Западног Балкана на пољима припреме и прикупљања просторних информација, као и на успостављању сервиса којима се осигурава приступ истима.

 

Циљ пројекта је увођење сиситема дигиталног архива у подручне јединице Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове и више јединица локалне самоуправе у Федерацији БиХ, набавку неопходне хардверске и софтверске опреме и побољшање мреже перманентних GNSS станица повећањем броја референтних станица и другим побољшањима система.

 

Потписивању уговора о институционалној сарадњи претходио је припремни састанак који је одржан у периоду од 16.04. до 19.04. у Ослу. Припремном састанку присуствовали су представници управа за геодетске и имовинско-правне послове из Босне и Херцеговине, Србије, Црне Горе, Македоније, Словеније, Хрватске, Албаније и Косова.

 

Галерија слика

FaLang translation system by Faboba

Контакт информације

Република Српска
Републичка управа за геодетске
и имовинско-правне послове

Трг Републике Српске бр. 8
78 000 Бања Лука

Тел: +387 51 338 000
Факс: +387 51 318 006


e-mail:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Радно вријеме: пон-пет 07:30-15:30 h