ИСКУСТВА ШВЕДСКЕ ЗНАЧАЈНА ЗА ПРОЦЈЕНУ ВРИЈЕДНОСТИ НЕПОКРЕТНОСТИ

В.д. директора Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП) Босиљка Предраговић и координатор Шведског донаторског пројекта за унапређење земљишне администрације у БиХ (ЦИЛАП) за Републику Српску Стојан Јунгић боравили су од 22. до 25. јануара 2018. године у студијској посјети Шведској. 


Заједно са представницима РУГИПП-а у Шведској су били и министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија, министар финансија ФБиХ Јелка Милићевић, директор Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове Жељко Обрадовић, координатор ЦИЛАП пројекта за ФБиХ Денис Тубачић, директор Пореске управе ФБиХ Шериф Исовић, као и директор ЦИЛАП пројекта за БиХ Анђа Зимић.


Посјета је организована у оквиру ЦИЛАП пројекта, са циљем детаљнијег упознавања са функционисањем земљишне администрације у Шведској, са акцентом на сарадњу Годетске и Пореске управе у процјени вриједности непокретности.


Искуства Шведске у овој области за Републику Српску су изузетно важна јер РУГИПП од прошле године води Регистар цијена непокретности, који је, између осталог, значајан и за моделирање масовне процјене вриједности непокретности за потребе становништва, банака, инвеститора, процјенитеља, те утврђивање основе пореза на непокретности.


Делегација из БиХ посјетила је Геодетску и Пореску управу, те се упозналa са појединачним одговорностима институција у процјени вриједности непокретности, улози ефикасне земљишне администрације у развоју друштва у цјелини, те значају регистра цијена непокретности за буџет Шведске.


Госте из Републике Српске и ФБиХ, за вријеме студијског боравка у Шведској, поздравила је и амбасадор БиХ у тој земљи Весна Ћужић.

 

 

 

FaLang translation system by Faboba

Контакт информације

Република Српска
Републичка управа за геодетске
и имовинско-правне послове

Трг Републике Српске бр. 8
78 000 Бања Лука

Тел: +387 51 338 000
Факс: +387 51 318 006


e-mail:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Радно вријеме: пон-пет 07:30-15:30 h