ОСНОВАНА ЖЕНСКА МРЕЖА РУГИПП-а и ФУЗГИПП-а

 

Уз директну подршку шведског донаторског пројекта за унапређење земљишне администрације у БиХ „ЦИЛАП“, 19. јуна 2017. године у Мостару, основана је „Женска мрежа запосленица/упосленица у РУГИПП/ФУЗГИПП“. 

Женска мрежа РУГИПП/ФУЗГИПП је неформално удружење, нема статус правног лица и има два равноправна сједишта у Бањалуци и Сарајеву.


Основни циљеви Женске мреже су везани за заговарање жена на руководећим положајима, њихова обука, промовисање родне равноправности, умрежавање са другим механизмима за родну равноправност и спровођење пројеката за оснаживање жена.


Чланови мреже су и жене и мушкарци, а њихова визија је да створе респектабилну организацију која ће постати лидер на пољу иницијатива и рада на родној равноправности у геодетским управама Републике Српске и Федерације БиХ.


На оснивачком састанку Женске мреже РУГИПП/ФУЗГИПП, конституисана је оснивачка скупштина, усвојен Пословиник о раду, изабрани органи, односно координаторица и замјеница координаторице, те усвојен План рада за 2017. годину.


Прва координаторица Женске мреже је Тања Босанчић из РУГИПП-а, а њена замјеница је Една Хаџибегић из ФУЗГИПП-а.


До краја 2017. године Женска мрежа има задатак да промовише своје оснивање, дође до искустава сличних мрежа у БиХ и окружењу и изради листу експерата који ће помоћи у остваривању зацртаних циљева Мреже.

 

 

 

FaLang translation system by Faboba

Контакт информације

Република Српска
Републичка управа за геодетске
и имовинско-правне послове

Трг Републике Српске бр. 8
78 000 Бања Лука

Тел: +387 51 338 000
Факс: +387 51 318 006


e-mail:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Радно вријеме: пон-пет 07:30-15:30 h