САОПШТEЊЕ ЗА ЈАВНОСТ - НОВИ КАТАСТАР НЕПОКРЕТНОСТИ У 154 КАТАСТАРСКЕ ОПШТИНЕ

У оквиру реализације пројекта „Регистрација непокретности“ у Републици Српској до сада је основан нови катастар непокретности у 154, а у току је оснивање у још 38 катастарских општина.

Констатовано је ово током друге овогодишње надзорне мисије Свјетске банке чија је делегација боравила у Бањалуци у период од 15. до 17. маја.


Пројекат „Регистрација непокретности“ и послове успостављања јединствене евиденције о непокретностима односно новог катастра Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП) финансира из намјенских средстава и кредитних средстава Свјетске банке.


У оквиру овог пројекта, излагање на јавни увид података о непокретностима и утврђивању права на непокретностима завршено је у још пет, а у току је излагање у 15 катастарских општина.


Директор РУГИПП-а Милош Комљеновић рекао је да успостављање јединствене евиденције о непокретностима тече планираном динамиком.
„Ових дана се интензивно ради на завршетку софтверског рјешења „Етерасофт“ што је кључно за цијели пројекат успостављања јединствене евиденције о непокретностима који је од огромног значајa за цијелу Републику Српску“, истакао је Комљеновић.


Пројекат „Регистрација непокретности“ РУГИПП реализује од 2013.до 2020. године. По завршетку пројекта послови на успостављању и одржавању јединствене евиденције о непокретностима биће настављени из намјенских средстава РУГИПП-а.


Цијели пројекат би требао да знатно поједностави поступак укњижавања и промет непокретностима, а грађанима обезбиједи мање чекања и мање трошкова у поступку прикупљања неоходне документације о непокретностима.

 

 Галерија слика

 

FaLang translation system by Faboba

Контакт информације

Република Српска
Републичка управа за геодетске
и имовинско-правне послове

Трг Републике Српске бр. 8
78 000 Бања Лука

Тел: +387 51 338 000
Факс: +387 51 318 006


e-mail:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Радно вријеме: пон-пет 07:30-15:30 h