РЕГИОНАЛНА САРАДЊА ВАЖНА ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ ЗЕМЉИШНЕ АДМИНИСТРАЦИЈЕ

 

Директор Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП) Милош Комљеновић и помоћник директора за геоинформационе технологије Велибор Витор учествовали су 11. и 12. априла 2017. године у Загребу на редовном састанку националних координатора и Управног одбора Пројекта ИМПУЛС, који се односи на инфраструктуру геопросторних података  земаља Западног Балкана.  

  

 

 

На састанку је разговарано о заједничким активностима у оквиру пројекта, као и појединачно плановима рада геодетских управа земаља региона.

 

„Између осталог, закључено да све геодетске управе земаља Западног Балкана имају потребу за наставком сарадње како у области инфраструктуре геопросторних података, тако и другим областима земљишне администрације“, рекао је директор РУГИПП-а Милош Комљеновић.

 

Директор РУГИПП-а је нагласио да је на састанку било ријечи о плановима за наредни пројекат који би искористио позитивна искуства из актуелног пројекта ИМПУЛС, те сагледао појединачне и заједничке потребе учесника пројекта.

 

„С тим у вези, наглашен је јединствен став да се уз помоћ шведских и хрватских колега заједнички аплицира према расположивим фондовима ЕУ“, истакао је Комљеновић.

 

Према његовим ријечима, током дводневног скупа у Загребу представљен је програм Десете регионалне конференције о катастру и инфраструктури геопросторних података, која ће се одржати у Скопљу, у организацији Агенције за катастар некретнина Македоније (АРЕЦ) и Пројекта ИМПУЛС, 8. и 9. јуна ове године.

 

На састанку је разматран и начин представљања пројекта ИМПУЛС на годишњој ИНСПАЈЕР  конференцији које ће се одржати од 4. до 8. септембра у Келу у Њемачкој и Стразбуру у Француској.

 

Састанак националних координатора и Управног одбора ИМПУЛС пројекта организовала је Шведска геодетска управа у сарадњи са Државном геодетском управом Хрватске.

 

Током састанка усвојен је и документ о спровођењу пројекта ИМПУЛС, који садржи извјештај о реализованим шестомјесечним активностима, детаљан план заједничких активности за наредних шест мјесеци, те појединачне акционе планове и финансијски оквир за реализацију пројекта до 2018. године, а који се доставља Шведској агенцији за међународну сарадњу и развој – СИДА.

 

Галерија слика

FaLang translation system by Faboba

Контакт информације

Република Српска
Републичка управа за геодетске
и имовинско-правне послове

Трг Републике Српске бр. 8
78 000 Бања Лука

Тел: +387 51 338 000
Факс: +387 51 318 006


e-mail:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Радно вријеме: пон-пет 07:30-15:30 h