Конгрес “Position 2015”

 


У оквиру “CILAP” Пројекта (донаторски Пројекат Краљевине Шведске) организована је посјета Конгресу “Position 2015” који је у периоду од 17.03. до 19.03.2015. године одржан у Штокхолму.

„Position“ је Конгрес који се сваке године одржава у Шведској, а посвећен је иновацијама и развоју у области геодезије и геоинформационих технологија са циљем већег доприноса општој користи у друштву. Организатори овог престижног догађаја су Картографско друштво Краљевине Шведске, Шведско удружење за технологију премјер и картирања, Шведски савез општина те други битни спонзори.

Овогодишњи Конгрес “Position 2015” је окупио око 1500 учесника, а уводна предавања су одржали Ед Парсонс из компаније Google и Мехмет Каплан, министар за становање, урбани развој и IT у Влади Краљевине Шведске. Поред овога, одржана су бројна предавања и презентације на тему унапређења кориштења геоинформационих технологија те приказана бројна најмодернија геодетска опрема и софтверска рјешења.

На Конгресу је Републичку управу за геодетске и имовинско-правне послове представљао директор Милош Комљеновић са сарадницима, а Федералну управу за геодетске и имовинско-правне послове директор Жељко Обрадовић са сарадницима.

Учешће на Конгресу “Position 2015” је обезбијеђено захваљујући донаторским средствима “CILAP” Пројекта и госпођи Анђи Зимић, директору Пројекта, која је организовала комплетну посјету и била домаћин учесницима из двије ентитетске геодетске управе.

Галерија слика

FaLang translation system by Faboba

Контакт информације

Република Српска
Републичка управа за геодетске
и имовинско-правне послове

Трг Републике Српске бр. 8
78 000 Бања Лука

Тел: +387 51 338 000
Факс: +387 51 318 006


e-mail:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Радно вријеме: пон-пет 07:30-15:30 h