Саопштење за јавност

Јуче је у хотелу ''Ћубић'' у Лакташима у периоду од 10.00 часова до 17.00 часова одржан састанак менаџмента Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове (Управа) са шефовима свих 48 подручних јединица ове Управе.

У уводном дијелу састанка присутне је поздравио директор Управе Милош Комљеновић, који је у свом обраћању указао на тренутне активности које се проводе у Управи, а то су припрема Извјештаја о раду Управе за 2014. годину и припрема Плана рада Управе за 2015. годину, као и припрема Плана послова премјера и оснивања катастра непокретности за 2015. годину, али и средњорочног Програма послова премјера и успостављања катастра непокретности за период 2016.-2020. године. Искористио је прилику да шефове подручних јединица упозна са тим, да тренутно у Управи контролу врши Главна служба за ревизију јавног сектора Републике Српске, те је истакао да се мора радити на отклањању неправилности које су уочене у претходним ревизорским извјештајима које су се понављале из године у годину, али и на отклањању других неправилности на које је у својим препорукама указала Главна служба за ревизију јавног сектора Републике Српске.


Током овог састанка разговарано је о реформи законских прописа и подзаконских аката у области непокретности, које у свом раду примјењује Управа и њене подручне јединице, које су територијално распоређене широм Републике Српске, а све у циљу бржег и ефикаснијег оснивања катастра непокретности, као јединствене евиденције о непокретностима.


С обзиром да је један од приоритетних задатака ове Управе оснивање катастра непокретности, за који су одобрена кредитна средства Свјетске банке, која се између осталог користе за финансирање Комисија за излагање на јавни увид података о непокретностима и утврђивање права на непокретностима, у вези са тим, указано је на улогу и значај шефова подручних јединица Управе у поступку оснивања катастра непокретности, као и у другим поступцима који су у надлежности Управе.


У завршном дијелу састанка дискутовано је о конкретним проблемима са којима се сусрећу шефови подручних јединица у свом свакодневном раду, а ти проблеми се највише односе на компликованост софтвера за излагање који користе геодетски стручњаци приликом излагања и израде привремене базе података, те на који начин отклонити те проблеме.


На самом крају састанка дефинисани су закључци који ће у писменој форми, након што се сачини записник, бити достављени свим учесницима састанка, а који се односе на бољу организацију и комуникацију у раду Комисија за излагање података о непокретностима на јавни увид и утврђивање права на непокретностима са подручним јединицама, већу ефикасност у рјешавању управних предмета, благовремено достављање списа предмета другостепеном органу ради поступања по жалби, достављање извјештаја о раду Комисија за излагање, формирање привремене базе података, континуирана едукација Комисија за излагање и др.

Галерија слика

FaLang translation system by Faboba

Контакт информације

Република Српска
Републичка управа за геодетске
и имовинско-правне послове

Трг Републике Српске бр. 8
78 000 Бања Лука

Тел: +387 51 338 000
Факс: +387 51 318 006


e-mail:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Радно вријеме: пон-пет 07:30-15:30 h