Семинар о Адресном регистру

У оквиру пројекта ’’Изградња капацитета за унапређење земљишне администрације и процедура у Босни и Херцеговини’’ (’’ЦИЛАП’’), у сриједу, 02.04.2014. године у хотелу Босна, одржан је семинар о Адресном регистру.

У уводном дијелу семинара присутнима су се обратили вршилац дужности директора Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове Милош Комљеновић, затим директор Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове Жељко Обрадовић, савјетник Амбасадора Краљевине Шведске Пелле Перссон, директор Агенције за идентификациона документа, евиденцију и размјену података (ИДДЕЕА) Синиша Мацан и дирекотрица пројекта ’’ЦИЛАП’’ Анђа Зимић.

Током свог обраћања в.д.директора Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове Милош Комљеновић истакао је значај вођења адресног регистра у једној земљи, ’’адресни регистар је један од најважнијих регистара који се воде у уређеном друштву. Адреса је један од видова позиционирања објеката и људи у простору. Када је позната улица и кућни број, тај податак је битан за сваког грађанина, државни орган и привредни субјекат. Посебно је важно за грађане Републике Српске у смислу остваривања њихових права.’’

Директор Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове Жељко Обрадовић, истакао је да је ’’добра сарадња институција потребна за кандидовање и реализацију пројеката од значаја за друштво у цјелини. Надам се да ће овај семинар убрзати процес успоставе адресног регистра у цијелој Босни и Херцеговини.’’

Током овог семинара презентована су шведска искуства и предности вођења адресног регистара, са циљем планирања развоја и унапређења друштва, . За реализацију активности које се односе на успоставу адресног регистра и реализацију свих активности у оквиру пројекта ’’ЦИЛАП’’, средства су обезбијеђена из донаторских средстава Краљевине Шведске, у сарадњи са Шведском међународном развојном агенцијом ’’СИДА’’ и Геодетском управом Краљевине Шведске ’’Лантматериет’’.

На семинару су присуствовали представници ентитетских геодетских управа, представници Републичког завода за статистику Републике Српске, Агенције за идентификациона документа, евиденцију и размјену података (ИДДЕЕА), Министарства за просторно уређење и грађевинарство Републике Српске, Амбасаде Краљевине Шведске у БиХ, Министарства унутрашњих послова Републике Српске и Министарства унутрашњих послова ФБИХ.

Галерија слика

FaLang translation system by Faboba

Контакт информације

Република Српска
Републичка управа за геодетске
и имовинско-правне послове

Трг Републике Српске бр. 8
78 000 Бања Лука

Тел: +387 51 338 000
Факс: +387 51 318 006


e-mail:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Радно вријеме: пон-пет 07:30-15:30 h