Завршене едукације Комисија за излагање за 2013.годину

 

Едукацијом у Хан Пијеску и Добоју, за чланове Комисија за излагање података о некретнинама на јавни увид и утврђивање права на некретнинама по Пројекту регистрације некретнина завршене су едукације за 2013. годину.

У Хан Пијеску је одржан дводневни семинар за општине Хан Пијесак, Зворник и Соколац, док је у Добоју дводневна едукација била одржана за чланове комисија из Добоја, Дервенте и Брода.

Ове едукације биле су усмјерене на предсједнике комисија дипломиране правнике са положеним сручним испитом, како би им се појасниле одређене процедуре у поступку излагања података о некретнинама на јавни увид и утврђивање права на њима, као и на геодетске стручњаке са положеним стручним испитом као чланове комисија у поступку излагања. 

Током ових едукација обрађене су теме из правне и геодетске области које се односе на припреме за излагање података о некретнинама на јавни увид и утврђивање права на некретнинама, затим поступак излагања података премјера и катастарских класирања, рјешавање имовинско-правних односа као претходног питања код успоставе јединствене евиденције непокретности и права на непокретностима, инклузија у процесу успостављања катастра непокретности, улога и значај комисија за излагање и практична искуства досадашњих комисија за излагање података о некретнинама и утврђивање права на њима.

Формиране комисије имају задатак да изврше излагање података о накретнинама на јавни увид и утврде права на тим некретнинама. Поред тога Пројектом регистрације некретнина предвиђено је да се формира јединствена евиденција о некретнинама и правима на њима.

Комисије за излагање података о некретнинама и правима на некретнинама из горе набројаних општина током новембра и децембра радиле су на припремним активностима за излагање.

Почетком 2014.године биће одржана едукација у Бијељини, чиме ће бити затворен други циклус едукација за Комисије за излагање података о некретнинама на јавни увид и утврђивање права на некретнинама по пројекту који се финансира из кредитних средстава Свјетске банке.

Галерија слика

FaLang translation system by Faboba

Контакт информације

Република Српска
Републичка управа за геодетске
и имовинско-правне послове

Трг Републике Српске бр. 8
78 000 Бања Лука

Тел: +387 51 338 000
Факс: +387 51 318 006


e-mail:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Радно вријеме: пон-пет 07:30-15:30 h