Презентација новог сервиса на геопорталу

У просторијама Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове 18.09.2013.године одржана је презентација тренутног стања на имплементацији пројекта ''Дистрибуција и размјена података и изградња геопортала''.


Презентацију су одржали представници извођача фирме Дигит из Бања Луке, професори са Факутлтета Техничких Наука Нови Сад, Миро Говедарица и Душан Јовановић, у присуству рукововдилаца и запослених у ИТ области у Републичкој управи за геодетске и имовинско-правне послове. Том приликом је направљена рекапитулација свих до сада завршених послова на овом пројекту са акцентом на коришћење појединих web сервиса као што су е-катастар (сервис за приказивање података катастра, web и андроид верзија), каталог објеката и метаподатака, едитор метаподатака, геопортал апликација.

Проф. Говедарица је скренуо пажњу и на двије десктоп апликације (еТераСофт и еТераГис – уДиг) чија је имплементација у завршној фази, посебно нагласивши неискоришћене могућности обје апликације.

На крају је презентован е-комерц, нови сервис на геопорталу Управе који је у иницијалној фази. Том приликом су детаљно објашњени кориснички и администраторски дио сервиса након чега је, уз ангажовање свих присутних, направљена краћа расправа о томе шта овај сервис тренутно подржава и како да од сервиса за електронско наручивање геодетских података Управе прерасте у потпуно аутоматизован сервис за наручивање, дистрибуцију и наплату података, у циљу што потпунијег остваривања принципа е-Управа.

Галерија слика

FaLang translation system by Faboba

Контакт информације

Република Српска
Републичка управа за геодетске
и имовинско-правне послове

Трг Републике Српске бр. 8
78 000 Бања Лука

Тел: +387 51 338 000
Факс: +387 51 318 006


e-mail:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Радно вријеме: пон-пет 07:30-15:30 h